Omdat er steeds meer behoefte ontstond, om het vloeroppervlak te vergroten, werd in1978 besloten om opnieuw tot uitbreiding over te gegaan. Achter de voormalige bakkerij, werd een nieuwe zaal gebouwd, waarbij de grootte van de discotheek in een keer werd verdubbeld.

In 1982 werden de deuren van het vernieuwde uitgaanscentrum geopend. Door deze uitbreiding ontstond de mogelijkheid om bands met een grote reputatie voor optredens naar Wadway te lokken. Zo hebben Uriah Heep, Mud, The Fortunes, Herman Brood, Lee Towers, Anita Meyer, Raimond v.h.Groenewoud, Marco Borsato en nog een hele lange rij van andere bekende artiesten inmiddels op het podium van "DE VRIENDSCHAP" gestaan.

Om aan de hedendaagse eisen te voldoen, is het café in 1997 volledig gerenoveerd. Uitgangspunt hierbij was, dat het unieke karakter van het café behouden moest blijven en hier is men zonder twijfel volledig in geslaagd. Tegelijkertijd werd het complex vergroot, door het aanbouwen van een nieuwe entree, garderobe en snackbar. Door regelgeving en een lichte terugloop van het dancing bezoek, werd in 2002 besloten om zich uitsluitend te gaan richten op feesten, partijen en vergaderingen. De marktpositie in dit segment was op dat moment al goed, maar werd door deze koerswijziging enorm versterkt. De agenda staat overvol en de reacties op wat er geboden wordt, zijn zonder uitzondering uitermate positief. De bedrijfsleiding is op dit moment in handen van Fons Loos en Rina Dekker terzijde gestaan door Bertus Loos, die in 1998 zijn inbreng om gezondheidsredenen moest verminderen. Inmiddels is de situatie behoorlijk veranderd, maar dat kunt u zien, als u de pagina "Loosnieuws" bezoekt